Miništrantské pobytové tábory sú za nami

Kňazský seminár sv. Gorazda v Nitre pripravil počas leta 4 turnusy miništrantských pobytových táborov, ktoré sa konali v priestoroch kňazského seminára v Nitre. Zúčastnilo sa ich 140 miništrantov, ktorým sa venovalo 27 bohoslovcov. Začiatkom leta sme mali turnus pre miništrantov starších ako 15 rokov, potom nasledovali turnusy podľa diecéz: nitriansky, žilinský a banskobystrický.

Ústrednou témou táborov bolo Staň sa božím rytierom podľa vzoru sv. Dominika Savia. Každý deň začínal prácou v skupinkách a katechézou na témy ako si osvojiť vlastnosti Božieho rytiera. Súťažili sme na rôznych stanoviskách a svoje sily sme si zmerali aj na táborovej olympiáde. Spoznali sme krásy mesta Nitra, strávili čas v prírode a na opekačke. Každý večer sme mali zábavné programy: miništrantský milionár, zábavné tance, premietanie filmu na Nitrianskom hrade. Sv. omša nemohla chýbať ani jeden deň a pri oltári sme sa striedali – každý deň mala miništrantskú službu iná skupinka. Vďaka večerným modlitbám sme spoznali bližšie život patróna miništrantov sv. Dominika Savia. Veríme že aj on sa teší, lebo cez toto leto sa stalo 140 chlapcov novými Božími rytiermi podľa jeho vzoru.

Sme vďační za tento čas, za počasie, za skvelých miništrantov, ochotných bohoslovcov a radostné chvíle. Už teraz sa tešíme na budúcoročné tábory.     

fotogaléria Miništrantské pobytové tábory Pozrieť všetky fotky  ( 9 )

Odporúčané články

  • 15.05. 2024

    Miništrantské tábory 2024

    Milí miništranti, srdečne vás pozývame na miništrantské tábory v Kňazskom seminári sv. Gorazda v Nitre, kde aj tento rok zažijete mnohé zábavné hry, súťaže, nájdete si nových kamarátov, spoločne pôjdeme do prírody a v prípade vhodného počasia navštívime aj kúpalisko a zahráme si vodné hry. Ubytovanie vrátane stravy je zabezpečené v priestoroch seminára. 
    Tábory sú rozdelené podľa vekovej hranice a diecéz:

    1. turnus pre starších miništrantov (od 15 rokov) je určený pre miništrantov všetkých diecéz a bude sa konať v termíne od 30. júna do 5. júla 2024
    2. turnus pre mladších miništrantov (6-14...

  • 08.04. 2024

    Deň otvorených dverí

    Milí priatelia, 

srdečne vás pozývame na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční 20. apríla 2024 s nasledovným programom:
    
Program začne slávením svätej omše v Katedrále - Bazilike sv. Emeráma v Nitre na Nitrianskom hrade o 10.00 hod.

    Po svätej omši sa spoločne presunieme na Pribinovo námestie, kde sa nám prihovorírektor seminára, Mons. Marián Dragúň, a slávnostným otvorením brány seminára začne prehliadka priestorov budovy, kde bývame, vzdelávame sa, modlíme a trávime voľný čas. 

Príďte sa pozrieť, ako vyzerá seminár z vnútra a nahliadnite bližšie do života seminaristov. Po prehliadke semi...